Wie wij zijn

CNV Publieke Diensten is dé vakvereniging van en voor mensen die werken, gewerkt hebben of gaan werken in de sector Publieke Diensten. Wij komen op voor de werknemers, voor studenten, gepensioneerden en anders actieven (mensen met een uitkering). Waar jij gericht bent op anderen, zijn wij er voor jou.

Wat doet de vakvereniging?

Samen met onze leden zorgen wij ervoor dat jij op een goede en prettige manier je werk kunt doen. Dit doen we door goede arbeidsvoorwaarden (cao) af te spreken, door je te helpen bij je professionele ontwikkeling en er voor je te zijn als het tegenzit. We vormen een groot netwerk, waar je met en van elkaar leert.

Onze uitgangspunten

CNV Publieke Diensten is van oorsprong christelijk en wordt geïnspireerd door het christelijk sociaal denken, vandaar de C. De waarden uit de beginperiode zijn er nog steeds, maar nu in een moderne vertaling:

  • CNV Publieke Diensten zoekt naar oplossingen en staakt pas als er niet meer te praten valt (constructief).
  • Je leeft niet alleen, maar in relatie tot anderen (wie heeft hulp het hardst nodig?).
  • Mensen hebben een persoonlijke verantwoordelijkheid. Zo is goed werk een verantwoordelijkheid van werkgever én werknemer. Dit geldt ook bij conflicten. (Wat kun je zelf doen om het op te lossen? Hoe kan CNV Publieke Diensten jou hierbij helpen?)
  • We zijn zuinig op wat we hebben, zodat volgende generaties het ook goed hebben (duurzaamheid).

Iedereen die zich thuis voelt bij deze waarden kan lid worden van het CNV. Of je nu wel of niet gelooft, humanist, moslim of christen bent. Binnen het CNV is er ruimte voor levensbeschouwing als inspiratie voor je werk.