Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Netwerkbijeenkomst Kerkrade

16 mei 2019 | 16:30 - 20:30

Datum: donderdag 16 mei 2019
Tijd: 16.45 – 20.30 uur (inloop 16.30 uur)
Plaats: ZMLK school, St Jan Baptist, Schoolstraat 81, 6466 HV Kerkrade
Aanmelden: https://nbkerkrade16052019.eventbrite.nl

Voor wie is deze netwerkbijeenkomst bedoeld?
CNV Connectief (sector Onderwijs, sector Zorg & Welzijn, sector Overheid en Publieke diensten) organiseert deze netwerkbijeenkomsten voor alle leden. Ook niet-leden zijn van harte welkom. Neem gerust een collega mee.

Reden om deze bijeenkomst bij te wonen:
We bieden u workshops aan waardoor u zich verder kunt ontwikkelen in uw vak/ beroep. Tevens ontmoet je er collega’s en kun je netwerken.

Op 16 mei is er keuze uit de volgende workshops:

1. Time management. Ook voor jongeren en studenten. (Wordt alleen tijdens de eerste ronde gegeven)
2. Privacy gaat iedereen aan! (opgesplitst voor onderwijs collega’s!)
3. Zo zit dat met je pensioen (ABP)
4. Vitaal blijven werken. Kan het generatiepact daaraan bijdragen?(Wordt alleen tijdens de eerste ronde gegeven)
5. Handreikingen “Jij bent de regisseur van jouw leven en jij hebt deze wereld iets te bieden”!

Programma
16.30 uur – Inloop met koffie en thee
16.45 uur – Eerste ronde workshops
18.15 uur – Praatcafé (maaltijd en drankje)
19.00 uur – Vervolg tweede ronde
20.30 uur – Eindtijd

Informatie
Stuur deze uitnodiging door naar geïnteresseerde collega’s en stagiaires. Meld je aan voor 10 mei 2019 o.v.v. de twee nummers van de workshops die je wilt volgen.

Indien er vragen zijn kun je die mailen naar netwerklimburg@cnv.nl. Je ontvangt een bewijs van deelname. Indien je meedoet aan twee workshops, kan dit worden toegevoegd aan je bekwaamheidsdossier. Deelname is gratis.

1. Time management. Ook voor jongeren en studenten (Wordt alleen gegeven tijdens de eerste ronde)

In deze workshop krijg je meer inzicht in Time management. Blijft je to-do lijst maar groeien? Verzuip je alleen maar meer in die stapel werk, terwijl je toch echt had gedacht dat je planning zou helpen? In deze workshop laten we jou eerst de verschillende valkuilen van plannen inzien, zodat je daarna kunt werken aan jouw planningsvaardigheden. Want hoe komt het dat al die taken opstapelen en wat is de oorzaak van uitstelgedrag? Leer tijdens deze workshop bewust keuzes maken, door bijvoorbeeld urgente en niet- urgente zaken van elkaar te scheiden of taken te delegeren. Ook gaan we het hebben over realistisch en effectief plannen en tijdverspilling tegengaan, zodat jij jouw taken naar ieders tevredenheid écht kunt uitvoeren!
Workshopgever CNV Onderwijs

2. Privacy gaat iedereen aan! Toegespitst op onderwijscollega’s
Voor wie is deze bijeenkomst? Deze bijeenkomst is voor iedereen die meer wil weten over de nieuwe wetgeving rondom privacy, de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Of je nu docent bent, personeelsadviseur of conciërge, overal heb je te maken met de nieuwe privacywetgeving. Niet alleen op professioneel vlak met leerling-, of personeelsgegevens, maar ook bij de sportclub of het ziekenhuis. Deze bijeenkomst over privacy richt zich specifiek op privacy in het onderwijs, maar kan overal in het dagelijks leven gebruikt worden.
Handvatten en praktische tips: Hoe bescherm je de persoonsgegevens van leerlingen? Hoe bescherm je de persoonsgegevens van medewerkers? Hoe ga je om met social media? Welke rechten hebben ouders en waar moeten ze toestemming voor geven? Hoe kun je informatie op een veilige manier verspreiden? Hoe kun je veilig e-mails versturen? Hoe kun je nepmails herkennen? Welke beveiliging kun je gebruiken als je mails moet versturen? Dit zijn allemaal vragen die wellicht bij u opgekomen zijn naar aanleiding van de nieuwe wetgeving. Tijdens deze bijeenkomst willen we je handvatten en praktische tips geven over hoe je omgaat met persoonlijke gegevens volgens de wet, maar hoe dit ook nog werkbaar blijft in de dagelijkse (school) praktijk. Daarnaast is er genoeg ruimte om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan.
Nicole Golsteijn

3. ABP; Zo zit dat met je pensioen
• Je pensioen zoveel mogelijk afstemmen op je eigen wensen. Dat is ABP Keuzepensioen. Zo kun je zelf bepalen hoe en op welk tijdstip je met werken wilt stoppen.
• Eerder stoppen met werken, wat zijn de gevolgen?
• Kan ik met deeltijdpensioen?
• Kan ik mijn pensioen ook zelf aanvullen?
• Kan ik mijn pensioen ook in hoogte laten variëren?

Wij vinden het belangrijk dat je weet welke keuzes je kunt maken met ABP Keuze Pensioen. In deze infoshop zal aan de orde komen welke mogelijkheden Keuzepensioen biedt.
Fabian Schuman, pensioenvoorlichter APG-MCD

4. Vitaal blijven werken. Kan het generatiepact daaraan bijdragen? (Wordt alleen gegeven tijdens de eerste ronde)
Tot voor kort werkten alleen vitale werknemers door na hun 65-ste. Met het stijgen van de AOW-leeftijd wordt dit de realiteit voor alle werknemers.
Ook voor de minder vitale personeelsleden. Werknemers ondervinden met het stijgen van de leeftijd fysieke en mentale belemmeringen: in de levensfase 60 – 67 worstelen steeds meer mensen in het onderwijs met datgene wat het onderwijs nog van hen vraagt en wat zij nog als individu kunnen bieden.
Ziekteverzuim, coaching en gesprekkencyclus leiden regelmatig tot aanpassing van de werkomstandigheden van onze leden. Mensen in het onderwijs kunnen worden geconfronteerd met voorstellen van de werkgever die in zulke situaties nieuw en onverwacht zijn. Het is in zo’n situatie vaak moeilijk voor het individu om voorstellen op waarde te schatten. Deze bijeenkomst geeft je inzicht vooraf.
• Wat is het generatiepact en welke afspraken zijn daarin mogelijk? De voordelen voor werkgever en werknemer worden toegelicht.
Rob Hinskens, APG

5. Workshop 7: Handreikingen ‘Jij bent de regisseur van jouw leven en jij hebt deze wereld iets te bieden!’
CNV Academie beschikt over een netwerk met onafhankelijke coaches. Deze coaches, die werken vanuit eigen bureaus, bieden coaching aan op het vlak van werkgerelateerde aspecten, maar ook in de privésfeer.
We hebben intussen geleerd dat het scheiden van werk en privé eigenlijk geen waarheid meer is. Jij bent als persoon één en er zijn derhalve allerlei raakvlakken bij de dingen die jij in je leven doet en of ervaart. Werken en of het geen werk hebben, ontwikkelingen in jouw privésfeer, gezondheid en wat niet meer kunnen een behoorlijke impact hebben op jouw ervaren van kwaliteit van leven.
De coaches in het coachingsnetwerk van CNV Academie doen in deze levensaspecten een handreiking door dienstverlening aan te bieden.
Je kunt denken aan onderwerpen als:
• De hectiek van het werken en de door jouw ervaren rol hierbinnen.
• Wat heb ik nodig om een gemotiveerd werknemer te blijven?
• Hoe kan ik nog mezelf blijven? Wat heb IK nodig?
• Het maken van keuzes in jouw leven. Wat wil ik met MIJN leven doen?
• Hoe kan ik al mijn onzekerheden en angsten leren accepteren als wezenlijk onderdeel van mijn leven zonder dat ze mij steeds sturen in het gaan ‘vluchten, bevriezen of vermijden’?
• Ben ik bereid MIJN leven te gaan leven?
Als coach in het netwerk van CNV en counselor werk ik met ACT. ACT is een moderne vorm van therapie die gaat over het leven, over veerkracht, over acceptatie, bereidheid en flexibiliteit.
‘Jij bent de regisseur van jouw leven en jij hebt deze wereld iets te bieden’. Misschien wel veel meer dan dat je ooit gedacht hebt! Natuurlijk ben jij niet alleen op deze wereld en maak je deel uit van een groter systeem, een groter geheel. Dus ook hier ligt jouw geluk en samen op zoek gaan naar meer balans tussen het deelnemer zijn van een groter geheel en het kunnen leven van jouw dromen zou een mooie route zijn.
Ga je mee op onderzoek?
Harry Huis, Anders Actief CNV. Lid coachingsnetwerk CNV
Coach/ counsellor/ psychosociaal therapeut

Gegevens

Datum:
16 mei 2019
Tijd:
16:30 - 20:30

Organisator

CNV Connectief

Locatie

ZMLK school, St Jan Baptist
Schoolstraat 81
Kerkrade,
+ Google Maps