Groningen Airport Eelde Cao

In de CAO speciaal voor werknemers bij Groningen Airport Eelde heeft CNV Publieke Diensten afspraken gemaakt over onder andere salaris, pensioen, werktijden, arbeidsomstandigheden, verlofregelingen en veilig en gezond werken.

Op deze pagina lees je het laatste nieuws over jouw CAO. Download de volledige tekst van de meest recente CAO en kijk wat de CAO voor jou betekent.

De belangrijkste punten uit het bereikte CAO-akkoord 2015 zijn:

  • De lonen worden per 1 januari 2015 met 0,7% verhoogd;
  • De eindejaarsuitkering wordt uitgebouwd tot een volledige 13e maand (8,33%). Dit is inclusief de 0,8% van het ABP-akkoord 2015;
  • Met ingang van 1 mei 2015 is een reiskostenregeling woon-werkverkeer geregeld. Per kilometer wordt €0,03 vergoed. Het maximaal aantal te vergoeden reisdagen is door de fiscus vastgesteld op 214. De maximaal te vergoeden reisafstand woon-werkverkeer wordt berekend en gemaximaliseerd op 25 kilometer enkele reis per dag. De Reiskostenregeling (CAO artikel 21) wordt verlaagd van €0,28 netto naar het door de Belastingdienst vastgestelde maximale fiscale bedrag van €0,19 per kilometer;
  • Met ingang van 1 januari 2015 indexeert Groningen Airport Eelde de in de CAO vastgestelde bedragen met de CAO-loonstijging.

Contactpersoon

Arno Reijgersberg
Onderhandelaar