PostNL cao

In uw cao, speciaal voor werknemers bij PostNL, heeft CNV Publieke Diensten afspraken gemaakt over onder andere salaris, pensioen, werkgelegenheid en een Generatiepact.  

Op deze pagina leest u het laatste nieuws over uw cao. Download de volledige tekst van de meest recente cao en kijk wat dit voor u betekent. Lees hier de 3 bonden voorstellenbrief cao PostNL.

Overzicht cao's PostNL

De focus van PostNL ligt op de markten van post, pakketten en e-commerce in Nederland, België, Duitsland, Groot-Brittannië en Italië. Er vallen drie cao’s onder dit bedrijf: de grootste is de cao PostNL, daarnaast is er de cao voor Zaterdagbestellers en voor Postbezorgers. Over de laatste cao worden binnenkort de onderhandelingen gestart.

Er verandert veel in de post. CNV Publieke Diensten houdt ontwikkelingen op dit gebied nauw in de gaten. De bond pleit in de nieuwe cao,  in het geval van nieuwe (en meer) taken, ook voor een andere, passende waardering. Lees hierover het interview met bestuurder Anselma Zwaagstra.

Akkoord cao PostNL

Bonden en PostNL hebben een akkoord bereikt over een nieuwe CAO.

Pensioenakkoord

Er is een akkoord bereikt over nieuwe pensioenafspraken bij PostNL. De eerder afspraken in 2012 zijn uitgewerkt. Meer informatie en de documenten hieronder:

Looptijd: 1 januari 2015-31 december 2015

Cao onderhandelingen
De cao onderhandelingen over jullie nieuwe cao zijn deze week gestart. CNV Publieke Diensten heeft samen met FNV Overheid, BVPP en VHP2 onderwerpen vastgesteld welke aan bod gaan komen in de onderhandelingen.
Aanstaande vrijdag start de eerste onderhandelingsronde.
De vier bonden hebben hun leden geïnformeerd door middel van een nieuwsbrief die je hier kunt nalezen

Ook Post NL heeft op hun beurt de bonden geïnformeerd over de huidige situatie bij PostNL. Die brief kan je ook hier nalezen.

CNV Publieke Diensten blijft leden én niet-leden via dit kanaal over de voortgang van de onderhandelingen informeren.

Update gesprekken cao  PostNL 2017-2019
Werkgeversbrief-getekend.pdf
Voorstellenbrief_vo_def_1.0

 

Download hier je verlofkaart

 

Contactpersoon

Anselma Zwaagstra
Onderhandelaar CAO PostNL
a.zwaagstra@cnv.nl
06-22424916