Postverspreiders Cao

Op 30 april 2014 is er een gezamenlijke ledenvergadering geweest van de vakbonden over het vastlopen van het CAO-overleg. De WPN (werkgevers van de Postverspreiders en hoofdzakelijk gevormd door Sandd) willen de oude afspraken om postverspreiders een arbeidsovereenkomst te geven, niet nakomen.

Hierdoor hebben de werkgevers de onderhandelingen op slot gezet. De vakbonden hebben zelfs nog een compromis voorgesteld dat WPN hier langer de tijd voor zou krijgen, maar ook dit was voor de werkgevers niet bespreekbaar.

Na de liberalisering van de postmarkt is de afspraak gemaakt dat  80% van de postverspreiders bij Sandd een arbeidsovereenkomst moet krijgen. Dit is belangrijk omdat je buiten vakantiegeld en -opbouw, doorbetaling bij ziekte ook ontslagbescherming krijgt, zodat je o.a. niet elk moment ontslagen kunt worden. Nu de CAO is vastgelopen gaan we dan ook in gesprek met de politiek, waaronder het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het ministerie van Economische Zaken, zodat WPN, hoofdzakelijk Sandd, toch gehouden kan worden aan de afspraken die we samen als sociale partners hebben gemaakt.

In uw CAO speciaal voor postverspreiders heeft CNV Publieke Diensten afspraken gemaakt over onder andere salaris, pensioen, werktijden, arbeidsomstandigheden, verlofregelingen en veilig en gezond werken. Op deze pagina leest u het laatste nieuws over uw CAO. Download de volledige tekst van de meest recente CAO en kijk wat de CAO voor u betekent.

Laatste nieuws

Contactpersoon

Aynur Polat
Onderhandelaar