Magazine Mijn Vakbond

Lid van CNV Publieke Diensten? Dan ontvang je vier keer per jaar gratis het magazine Mijn Vakbond. In Mijn Vakbond lees je meer over de ontwikkelingen in de publieke diensten sector, thema’s rond werk en inkomen, tips, interviews en een kijkje achter de schermen.

Online het magazine lezen?

Als lid kun je ook alle eerdere edities vanaf 2007 volledig lezen en downloaden! Zo heb je als lid een streepje voor ten opzichte van niet-leden. Je kunt de magazines lezen door in te loggen via mijn.cnvconnectief.nl. Ben je geen lid en wil je voortaan ook het volledige magazine lezen? Word dan lid van CNV Publieke Diensten. Dan ontvang je het blad in een papieren versie thuis, en kun je genieten van vele ledenvoordelen.

 

MV03 O+PD 14-15 drones IMG_3146

Editie september 2017

De robotisering rukt op. In Amerika zijn er al uitgaansgelegenheden waar de barman is vervangen door een robot. Nederland blijft niet achter. Netwerkbeheerder Tennet gebruikt inmiddels drones om haar hoogspanningsmasten te controleren.  Op 30 september in Mijn Vakbond van CNV Overheid en Publieke Diensten, maar nu alvast hier te lezen.

bb_1206_2017_02

Editie juni 2017

Op het Nijmeegse stadhuis doen ze het helemaal anders. Werknemers worden flexibel ingezet, om optimaal van hun talenten gebruik te maken. Medewerkers blij, gemeente blij en het personeel blij, want er wordt beter en gemotiveerder gewerkt. Op 24 juni in Mijn Vakbond van CNV Overheid en Publieke Diensten, maar nu alvast hier te lezen.

MV02 O+PD 23-25 foto 1 KRF_CNV_Visveiling_Urk-2

De vissorteerders (‘pekers’) van de Visveiling in Urk doen zwaar werk en in hoog tempo. Vanaf 1 januari 2018 zouden de afspraken met de werkgever die tot dan golden, worden losgelaten en dreigde een ‘wurgcontract’. De pekers riepen de hulp in van CNV Overheid en Publieke Diensten om te strijden voor een goede cao. Op 24 juni in Mijn Vakbond van CNV Overheid en Publieke Diensten, maar nu alvast hier te lezen.

O+PO_cover

Editie maart 2017

Behalve de PVV die niet op ons verzoek reageerde, in dit nummer interviews met de lijsttrekkers van de (op dat moment) zeven grootste partijen in de Tweede Kamer. Uit de verhalen blijkt dat deze politici veel waardering hebben voor het werk van ambtenaren, maar daar, op een enkeling na, geen financiële consequenties aan verbinden. Ook over de kolencentrales lijkt men eensgezind: ‘Zo snel mogelijk sluiten. Superstom dat ze zijn gebouwd.’

Verder in de editie van maart 2017:

  • Hart & Ziel: natuurbeheerder bij drinkwaterbedrijf Dunea
  • Sectornieuws uit Overheid en Publieke Diensten
  • Mijn Goed Recht over de normalisering van de ambtelijke rechtspositie
  • Hbo-isering van mbo-functies