18 september 2018

Petitie TenneT massaal ondertekend

Maandagmiddag hebben enkele kaderleden van CNV en FNV de directie van TenneT de uitslag van de petitie aangeboden. De werknemers van TenneT ondersteunen massaal de inzet van de vakbonden voor de nieuwe cao.

De leden van CNV en FNV hebben de afgelopen twee weken de werknemers om steun gevraagd voor hun inzet bij de cao onderhandelingen. Kort voor de zomer hadden de leden van beide vakbonden al in overgrote meerderheid een eindbod van TenneT afgewezen. In een petitie hebben de werknemers van TenneT hun steun voor de vakbonden uitgesproken. Eén op de vier werknemers van TenneT staat achter de vakbonden. Een ruime meerderheid van hen is geen lid.

Een kwart van de medewerkers spreekt zich uit

Maandagmiddag hebben het actiecomité en een handvol kaderleden van CNV en FNV de uitslag van de petitie aangeboden aan enkele leden van de directie van TenneT. Ben Voorhorst (rechts) en Otto Jager (midden) ontvangen de petitie uit handen van een van de kaderleden. De kaderleden hebben de directie verzocht de stem van een kwart van hun werknemers niet naast zich neer te leggen maar uiterst serieus te nemen.

De vakbonden eisen voor een éénjarige cao: een loonsverhoging van 3,0% met terugwerkende kracht tot 1 mei 2018, het vaststellen van een vaste eindejaarsuitkering op 6,0%, én het invoeren van een ‘regeling duurzaam doorwerken’ (generatiepact) voor werknemers van 60 jaar en ouder volgens het principe 60% werken – 80% doorbetalen – 100% pensioenopbouw (of eventueel 50% – 70% 100%).

Als de petitie de directie van TenneT niet op andere gedachten kan brengen, zullen CNV en FNV de komende tijd hardere acties op touw zetten.