15 december 2017

Principeakkoord Afval & Milieu: 6 tot 7,5% meer loon

principeakkoord afval milieu loonstijging partnerverlofVanaf 1 januari krijgen de ca 7.000 werknemers in de afval- en milieusector 6% loonsverhoging in een periode van twee jaar met daarbij een bodem van 900 euro in 2019. Dit betekent dat sommige werknemers er tot wel 7,5% op voorruit gaan. Daarnaast komen er 360 vaste banen bij en krijgen medewerkers recht op vier weken betaald partnerverlof bij de geboorte van hun kind.

Flex

In totaal krijgen 360 uitzendkrachten een echte baan en zijn er goede afspraken gemaakt voor flex-medewerkers en ZZP’ers om schijnzelfstandigheid tegen te gaan. Hierdoor hebben meer mensen een perspectief binnen deze sector met de zekerheid van een fatsoenlijk loon.

 Generatiepact

Oudere werknemers kunnen in de nieuwe cao gebruik maken van het generatiepact. Daardoor kunnen zij korter werken om gezond hun pensioen te halen, terwijl daarvoor in de plaats jongeren kunnen instromen.

Vier weken partnerverlof bij geboorte

In de nieuwe cao wordt tevens het WW (wet werkloosheidsuitkering) gerepareerd zonder werknemerspremie en krijgen werknemers maar liefst vier weken betaald partnerverlof bij de geboorte van hun kind. Ook krijgen nieuwe leden een werkgeversvergoeding van 90 euro om zich aan te sluiten bij CNV. CNV bestuurder Aynur Polat en voorzitter Patrick Fey zijn blij met de afspraken; “Een principeakkoord om trots op te zijn. Naast de prima afspraken over loonstijging, generatiepact en vaste banen, is de vier weken partnerverlof bij geboorte een mooi onderhandelingsresultaat. Hopelijk vinden deze afspraken navolging in andere cao’s.”

Voorbeeld voor werkgevers

Het principeakkoord is aan de leden ter stemming voorgelegd. Medeonderhandelaars CNV/FNV geven wel al aan: “Namens de werknemers zijn wij vooral blij dat de resultaten van de cao-enquêtes van werkgevers en vakbonden in een open discussie met de werkgeversdelegatie zijn omgezet in goede cao-afspraken.”

Bestuurder Birsen Yavuz, FNV Publiek belang, vult hierop aan: “Deze werkgevers laten zien dat zij hun verantwoordelijkheid nemen door serieus te investeren in de werknemers i.p.v. de aandeelhouders op de eerste plaats te zetten. De inzet van onze leden voor meer echte banen en meer loon is vanaf het begin serieus onderwerp van gesprek geweest met een resultaat als gevolg, waar alle werkgevers in Nederland een voorbeeld aan moeten nemen!”
Afval Milieu-principeakkoord_protocol_tekst_cao_2018-2020.pdf