19 februari 2018

Sector Afval en Milieu kiest nieuwe naam

afval en milieuDe sector Afval en Milieu heeft een nieuwe naam gekozen: ‘Grondstoffen Energie en Omgeving’ (GEO). De cao-partijen willen dat de cao zowel werkgever als werknemer ondersteunt bij het vormgeven van een arbeidsrelatie die past bij de huidige ontwikkelingen.

De bedrijven spelen een sleutelrol in de circulaire economie en daarom dekt de naam ‘cao Afval & Milieu’ de lading niet meer. De nieuwe naam GEO – gekozen uit een prijsvraag onder medewerkers – sluit goed aan de belangrijke rol die de bedrijven spelen in de samenleving.

Trots op het vak

Voorzitter van de werkgeversdelegatie Wouter Koenderman: “We zijn trots op ons vakgebied en willen het elke dag weer beter doen. We zien nog veel kansen. Daarvoor is goede samenwerking en wendbaarheid van de hele sector nodig. Vanzelfsprekend ook met de vakbonden in onze sector. Willen we een belangrijke bijdrage leveren aan de maatschappij en de circulaire economie, dan moeten we samen blijven bewegen. Nieuwe stappen zetten en elkaar blijven uitdagen en inspireren. Dat is ons voor de nieuwe cao GEO 2018-2019 gezamenlijk goed geslaagd.”

Ga naar de cao-pagina van GEO