18 januari 2019

Vakbonden bereiken principeakkoord met PostNL over cao

CNV Publieke Diensten en de andere cao-partijen, BVPP en VHP2 zijn na moeizame onderhandelingen tot een principeakkoord gekomen met PostNL. De vakbonden hebben met PostNL een onderhandelingsresultaat bereikt dat zij positief aan hun leden zullen voorleggen.

De nieuwe cao zal een looptijd hebben van 15 maanden, te beginnen van 1 januari 2019 tot en met 31 maart 2020. Gedurende deze periode zal het loon structureel met 3% verhoogd worden en wordt er een eenmalige uitkering van netto €100,- bij voltijd dienstverband uitgekeerd.

Quote Anselma Zwaagstra: “Gezien de situatie van het bedrijf op dit moment is dit het maximale wat we uit deze onderhandelingen kunnen halen”.

Er zijn positieve resultaten behaald op het generatiepact, pensioenopbouw, tegemoetkoming woon-werkverkeer en werkdruk. PostNL zal circa 500 extra medewerkers in loondienst aannemen bij PostNL Pakketten Benelux BV, een vast contract aan 200 pakketbezorgers met een tijdelijk contract bieden na uiterlijk één dienstjaar en diverse arbeidsvoorwaardelijke instrumenten inzetten om de werkdruk te verlagen. De pensioenopbouw zal worden verhoogd, het generatiepact wordt verbeterd en er komt een onderzoek naar de mogelijkheden om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te vergroten.