Gelukscollegedag

Foto-Gelukscollegedag

Wat maakt burgers, leerlingen en zorgontvangers gelukkig? Is dat belangrijk? Wat kan jij daar aan bijdragen? En hoe blijf je zelf gelukkig in je leven en in je werk? Werk jij op een manier die bijdraagt aan jouw geluk en dat van anderen?

De taak van een vakbond is van oudsher om er voor te zorgen dat mensen onder goede omstandigheden, met plezier en passie, onder prettige voorwaarden en in een goede balans met hun privé leven kunnen werken.

We helpen je dan ook graag om geluk en werk te combineren. Niet alleen om zelf met meer voldoening te kunnen werken en een goede balans tussen werk en privé te ervaren, maar ook om in je werk nog meer bij te kunnen dragen aan het geluk van anderen. We bieden je daarvoor deze Gelukscollegedag aan, waarin we ingaan op wetenschappelijke inzichten over geluk en gedragsverandering. Je leert wat werkt en wat niet en hoe je dit kunt toepassen in je werk.

Programma Gelukscollegedag

9:30 Inloop

10:00 Lees je gelukkig? (Plenaire lezing)

12:15 Lunchpauze

13:00-14:15 Workshopronde 1 (Keuze lezing)

14:45-16:00 Workshopronde 2 (Keuze lezing)

Elke workshop/lezing wordt 2x aangeboden, zodat deelnemers 2 van de 4 workshops kunnen volgen

16:00 Boekentafel en borrel

Stam, LeendertIMG_0127

Plenaire lezing | Lees je gelukkig? – door Leendert Stam, MA

Iedereen streeft naar geluk. Het is daarom een dankbaar onderwerp voor managementboeken, zelfhulpliteratuur en populair wetenschappelijke werken. Leendert Stam keert zijn boekenkast voor je ondersteboven en neemt enkele recente publicaties met je door. Hij probeert de inzichten daaruit samen te vatten en met elkaar en met de praktijk te verbinden. En om ze, zoals het een filosoof betaamt, soms ook kritisch te bevragen. Aan jou de keus of je je door deze lezing het leeswerk uit handen laat nemen, of om juist geprikkeld te raken om zelf verder te gaan lezen.

Workshops

Informatie of direct aanmelden

Datum: 6 maart 2019
Tijd: 9.00 - ca. 16.30 uur
Locatie: een locatie in de stad Utrecht of directe omgeving
Kosten: € 399.- voor leden en  € 699.- voor niet-leden.
Voor wie: Voor iedereen die werkzaam is in de sectoren Onderwijs, Overheid, Publieke Diensten en Zorg & Welzijn.

Opleiding ‘Werken aan Geluk’

Wil je niet alleen weten hoe je kunt werken aan geluk, maar het ook doen? Deze GeluksCollegeDag is onderdeel van de Opleiding ‘Werken aan Geluk’. In deze opleiding vertalen we samen de theorie naar de praktijk. Deze opleiding is hard werken aan jezelf. Reflectie en het aanleren van nieuwe gewoontes en gedrag horen er bij. Net zo als nieuwe afspraken maken met je mensen in je omgeving. Gedrag is hardnekkig, maar veranderen kan. De wetenschap vertelt ons hoe. En laat gedrag, wat je zelf doet, nu net een belangrijke sleutel zijn tot geluk. Durf jij het aan?